Cu o tradiție de peste 70 de ani în inovarea și producerea unor soluții de finisare interioară care să asigure și un grad ridicat de izolare termică și fonică, brandul finlandez Halltex a intrat în anul 2018 pe piața românească cu panouri de renovare  cu design unic și atractiv. La nivel mondial, Halltex produce anual milioane de metri pătrați de material izolator pentru spațiile interioare, rezidențiale și comerciale deopotrivă.

Mai puțin cunoscut în Romania, panourile izolatoare Halltex sunt fabricate din conglomerat de lemn de pin, fibrele lemnoase fiind fixate cu liantul propriu al lemnului, lignina, atât fibrele, cât și rășina fiind din materiale sută la sută naturale și ecologice care îndeplinesc și cele mai înalte standarde cu privire la protejarea mediului înconjurător. Panourile sunt presate și pot fi acoperite cu tapet, vinil sau material textil, la alegere.

Panouri Halltex

 


1. De ce putem considera panoul Halltex drept un material de construcții foarte competitiv pe piața actuală?

 

Deși o noutate pentru noi, sistemul Halltex s-a integrat rapid în piața materialelor de construcție, tocmai datorită noutății pe care o aduce și a caracteristicilor tehnice inovatoare. Îndeplinind o funcție constructivă similară cu plăcile de gips-carton sau din OSB, panourile Halltex aduc o multitudine de beneficii prin comparație cu acestea. 

Gama de produse oferită de Halltex este variată, putând vorbi despre trei tipuri de panouri: 
1. Panouri prefinisate de tavan, care pot fi montate pe tavanul existent sau pe șipci, la o distanță de 28 cm, cu un capsator, și lipite suplimentar cu adeziv tip pastă, la final permițând vopsirea cu varuri lavabile, după preferințe.
2. Panouri prefinisate de perete, care pot fi montate direct pe suprafața existentă (beton, cărămidă, BCA, carton, lemn) prin lipire cu adeziv tip pastă, fără a fi nevoie de structură suplimentară, și sunt acoperite deja cu tapet, vinil sau material textil.
3. Panouri nefinisate, care permit o personalizare ulterioară cu tapet, varuri și vopsele lavabile sau alte finisaje decorative de interior, în funcție de preferințele clientului.
 

Sunt foarte practice și ușor de montat, indiferent de categoria de panouri utilizată, instalarea acestora fiind simplă, rapidă și curată! Nu necesită echipamente, expertize sau studii speciale, în ambalajul produselor fiind disponibile și instrucțiunile de montaj și întreținere. 
 

2. Cum reușește panoul Halltex să fie și un foarte bun izolator fonic și termic?
 

Printre principalele avantaje pe care le au aceste sisteme, se numără și proprietatea lor de a reține căldura. Conform unor studii independente, conductivitatea termică a panoului este de 0.049 W/m2 K, reușind să  asigure un grad sporit de confort termic interior, atât în timpul iernilor geroase, cât și în zilele toride de vară, când ne dorim interioare răcoroase. Datorită materialului din care sunt confecționate, panourile au capacitatea de a elimina curenții de aer, pereții păstrându-și temperatura constantă cu cea a ambientului.
 

Un alt avantaj, care le diferențiază net față de produsele similare de pe piață, este capacitatea lor de a asigura izolarea acustică a interioarelor, obținând spații protejate împotriva zgomotului din camerele vecine sau cel datorat traficului rutier intens din marile orașe. Proprietatea de izolarea acustică eficientă permite ca panourile să fie utilizate atât pentru locuințe, cât și pentru spații publice, precum școli, restaurante, birouri, săli de conferință/interviu, săli de fitness, studiouri radio, etc. Structura panourilor face ca ecoul să fie absorbit și, astfel, să vă puteți bucura de experiențe audio minunate, acasă sau la birou. 
 

3. Ca finisaj decorativ, cum putem folosi sistemul Halltex în crearea unor interioare unice și personalizate?
 

Panourile Halltex oferă posibilități nelimitate de redecorare, fiind disponibile într-o varietate de mărimi, forme și texturi, ce pot fi utilizate pentru decoruri diferite și personalizate.  Extrem de practice, cu o grosime a panoului de doar 12 mm și peste 20 de culori disponibile, acestea pot fi utilizate cu succes pe orice suprafață, în funcție de natura spațiului și de direcția de stil abordată pentru zona care se dorește a fi amenajată. Paleta de produse vă pune la dispoziție diferite tipuri de finisaje precum tapetul, vinilul, materialul textil și chiar panourile nefinisate, pentru care aveți posibilități infinite de decor individualizat. Întreținerea și curățarea produselor Halltex, pentru panourile acoperite cu material textil, se realizează cu ajutorul aspiratorului, iar în cazul în care apar pete, se poate folosi, cu grijă, un burete umed. În plus, în cazul în care vor exista renovări ulterioare, panourile pot fi vopsite cu varuri și vopsele lavabile, ori de câte ori se dorește, fără ca proprietățile de izolare fonică și termică să aibă de suferit. 

Pe lângă toate beneficiile tehnice prezentate mai sus, panoul izolant prezintă și reale avantaje legate de timpii și costurile pre- și post- instalare, care sunt mai mult decât satisfăcătoare: montarea panourilor se realizează într-un timp foarte scurt, evitând mizeria și praful caracteristice lucrărilor de renovare, iar proprietățile termice reduc considerabil costurile necesare pentru atingerea unei temperaturi optime interioare. 

În concluzie, putem spune că Halltex este un adevărat sistem 3 în 1, un material de construcții, un produs de izolare fonică și termică și, nu în ultimul rând, un finisaj decorativ original, toate montate deodată, în același timp, chiar de către beneficiar, dacă își dorește acest lucru. 


Un singur preț, același produs, multiple beneficii, manoperă unică, într-un cuvânt Halltex!
 

Pentru că apreciem interesul și curiozitatea pe care le aveți față de produsele noastre, echipa Halltex este disponibilă să vă răspundă oricând la întrebări sau nelămuriri și chiar să contribuie bucuroasă la realizarea planurilor dumneavoastră de amenajare. Așadar, pentru informații detaliate ne puteți contacta la numerele de telefon 0232 217 822, 0770 668 407 sau la sediul nostru din Iași, Șoseaua Bucium 32A.