Periodic, fiecare dintre noi simte nevoia unei schimbări în mediul său, a unei împrospătări a ambientului în care locuiește. Visăm la o altă cromatică, poate chiar și finisaje diferite, o reașezare a mobilierului existent și decorațiuni noi, care împreună să ne facă să ne simțim bine în locuințele noastre. Din păcate, visul se termină mereu cu un gust amar atunci când ne ajunge în fața ochilor imaginea terifiantă a casei pline de moloz, praf, mormane de materiale de construcții diverse și echipe de meseriași, care ne invadează intimitatea și ne sufocă, la propriu, pentru perioade lungi de timp.

Acum, cu Halltex, visurilele voastre pot deveni realitate! 

Coșmarul nu mai este momentul în care ne trezim îngroziți, fiind nevoiți să amânăm momentul amenajării. Visul se poate îndeplini până în cele mai mici detalii, într-un mod neintruziv, rapid și relaxat, putând transforma renovarea într-o adevărată activitate de familie. 

Panouri Halltex

Nu ne credeți? 

Panoul Halltex este un adevărat sistem 3 în 1, un material de construcții, un produs de izolare fonică și termică și, nu în ultimul rând, un finisaj decorativ original, toate montate deodată, cu ușurință și în același timp, chiar de către beneficiar, dacă își dorește acest lucru. 

Ce este panoul izolator Halltex?

Mai puțin cunoscut în Romania, panoul izolator Halltex este asemănător unui placaj poros, în conținutul căruia fibrele din lemn de pin sunt fixate cu lignină, un liant propriu al lemnului, atât fibrele, cât și rășina fiind materiale sută la sută naturale și ecologice, care îndeplinesc și cele mai înalte standarde cu privire la protejarea mediului înconjurător. Panourile sunt presate și pot fi acoperite pe față cu tapet, vinil sau material textil, la alegere, iar pe spate au carton kraft. 

Care sunt avantajele utilizării acestor panouri?

Panoul izolant prezintă reale avantaje legate de timpii și costurile pre- și post- instalare, care sunt mai mult decât satisfăcătoare: montarea panourilor se realizează într-un timp foarte scurt, evitând mizeria și praful caracteristice lucrărilor de renovare, iar proprietățile termice reduc considerabil costurile necesare pentru atingerea unei temperaturi optime interioare.

Noutatea pe care o aduc aceste sisteme 3 în 1 se referă la modalitatea de montaj, care poate fi realizat chiar de voi înșivă, cu câteva instrumente simple: cutter, creion și ruletă, dreptar metalic, adeziv cu pistol de lipire, capsator sau bormașină. 

Panouri Halltex

 

 

 

 

 

 

 

 

Care sunt pașii unui montaj corect pentru panoul izolator Halltex?

  1. Depozitați panourile, pentru cel puțin 24 de ore, în camera unde urmează să fie folosite, pentru a se adapta la mediul și temperatura respectivă. 
  2. Înainte de montarea panourilor pe perete, stabiliți mai întâi dimensiunea acestora și realizați decupajele necesare, acolo unde este cazul, mai ales în dreptul ferestrelor, ușilor sau a suprafețelor proeminente. Panourile pot fi aplicate pe aproape orice suprafață (beton, BCA, gips-carton, OSB sau suprafețe deja vopsite), cu condiția ca aceasta să fie dreaptă și netedă. 
  3. Atenție la tăieri! Această etapă este una extrem de importantă, care necesită un plus de precizie și atenție, pentru a evita eventualele probleme de natură tehnică și estetică. Acum trebuie efectuate decupajele pentru aplicarea prizelor și întrerupătoarelor electrice, măsurând de două ori distanțele la care se execută aceste tăieri. Ca și instrumente utilizate, sunt necesare momentan dreptarul, creionul și cutterul.
  4. Următorul pas este lipirea panourilor, procedeu care se realizează întotdeauna respectând instrucțiunile fabricantului de adeziv. Pe spatele fiecărui panou se trasează o linie dreaptă de adeziv, la o distanță de aproximativ 3 cm de marginea panoului, iar pe zona centrală a acestuia se aplică alte puncte de adeziv, la 20 de cm între ele. Pentru un rezultat cât mai profesionist, se recomandă alegerea unui adeziv care să ofere rezistență ridicată în timp cât mai scurt, până la 24 de ore. 
  5. Panourile pentru tavan respectă același procedeu de montaj, însă, dacă acestea se montează direct pe elementele  acoperișului, veți utiliza fixarea mecanică cu capse sau șuruburi, la o distanță de măcar 12 mm între ele. 
  6. Pentru pereții sau plafoanele a căror suprafață este neuniformă și calitatea stratului suport este inadecvată pentru lipire, Halltex vă propune utilizarea unor elemente liniare de montaj, pe care se vor fixa panourile. Aceste elemente de susținere vor avea o lățime recomandată de 5-7 cm și se vor monta pe tavan sau perete, la o distanța inter-ax de 28-30 cm. În cazul utilizării unor panouri subțiri puteți folosi doar adeziv, însă, pentru un plus de siguranță și rezistență, la panourile mai groase se recomandă și prinderi mecanice. 
  7. Deja vă apropiați de finalizarea renovării. Atât panourile de perete, cât și cele de tavan, se pot vopsi cu vopsea lavabilă, în culorile preferate și în armonie cu restul nuanțelor utilizate în locuință. În cazul utilizării unor panouri deja finisate cu tapet, vinil sau materiale textile, la momentul acesta vă bucurați de noul ambient creat în casa voastră. 
  8. Acum nu v-a mai rămas decât să așezați restul obiectelor în încăpere, piese de mobilier, corpuri de iluminat, draperii, covoare și alte decorațiuni. Materialul din care sunt confecționate panourile Halltex permite fixarea obiectelor pe suprafața lor. Piesele de decor pot fi atașate cu bolțuri sau cuie, iar cele mai grele, cu dimensiuni mai mari, pot fi agățate cu dibluri și conexpanduri montate în structura peretelui. 

Putem concluziona acum? 

Așadar, a venit momentul în care putem spune cu toată încrederea că montarea sistemelor Halltex este extrem de facilă, putând fi realizată chiar de către voi, beneficiarii, fără alte cursuri și specializări în amenajări interioare, permițând totodată și multiple posibilități de redecorare personalizată, după preferințelor întregii familii. 


Pentru că apreciem interesul și curiozitatea pe care le aveți față de produsele noastre, echipa Halltex este disponibilă să vă răspundă oricând la întrebări sau nelămuriri și chiar să contribuie, bucuroasă, la realizarea planurilor voastre de amenajare. Așadar, pentru informații detaliate ne puteți contacta la numerele de telefon 0232 217 822 / 0770 668 407 sau vă așteptăm la sediul nostru din Iași, Șoseaua Bucium 32A. 

Notă: Mai multe informații tehnice necesare montării panourilor Halltex puteți găsi în ghidul de instalare de pe site-ul nostru (click aici).
În cazul în care doriți ca montajul să fie realizat de echipa noastră de montatori autorizați, vă invităm să ne contactați.