HALLTEX – PANOURI INTERIOARE DE IZOLARE FONICĂ

Panourile Halltex cu proprietăți de izolare fonică și acustică au o tradiție îndelungată, fiind prezente de peste 70 de ani pe piața finlandeză. Prin montarea panourilor noastre pe elementele de suprafața de interior ale unei clădiri (pereți și tavane) se obține o izolarea acustică eficientă împotriva zgomotului exterior. Un grad ridicat de izolare fonică cu doar 12mm! Cu un indice de atenuare acustică de 22 db, panoruile asigură protecție împotriva zgomotului din camerele vecine sau cel al traficului rutier din marile orașe. Panourile Halltex reduc ecoul dintr-o încăpere, acestea fiind ideale pentru persoanele care sunt în căutarea unei experiențe audio desăvârșite, produsele noastre fiind indicate și pentru realizarea studiourilor de înregistrări. De asemenea, profitând de caracteristicile deosebite privind izolarea acustică, panourile pentru finisajul pereților și al tavanelor reprezintă o soluție viabilă pentru realizarea sălilor de ședință ale companiilor, cabinete medicale, școli, grădinițe, restaurante, birouri, săli de fitness, săli de dans, încăperile pentru servere, camerele în care se află echipamente și mașini care produc un nivel de zgomot semnificativ, birouri și în sălile pentru interviuri. Utilizând materiale durabile și ușor de curățat (ca hârtie laminată sau materiale textile) pentru finisarea panourilor, prin montarea acestor produse se obține un grad ridicat de izolare fonică rezolvând, în același timp, problemele ce țin de decorarea interioară. Pentru instalarea panourilor nu sunt necesare unelte speciale sau un grad ridicat de cunoștințe în domeniu. Aceste produse se montează cu ajutorul unui adeziv pe bază de silicon sau al unui adeziv recomandat, prin lipirea directă pe suprafața nefinisată a elementului construcției, nefiind necesare lucrări premergătoare pentru pregătirea stratului suport. Datorită materialelor speciale utilizate în finisarea produselor noastre, nu sunt necesare lucrări suplimentare după montaj (zugrăveli sau tapetări). Pentru realizarea unei amenajări interioare deosebite, panourile acoperite cu tapet pot fi ulterior zugrăvite într-o varietate de combinații de culori, iar la cererea clientului se pot imprima diferite fotografii sau modele pentru rezultate impresionante în restaurante, hoteluri, birouri, case. În cazul în care este necesară asigurarea unui grad ridicat de izolare fonică se pot utiliza, într-un singur strat sau în straturi succesive, panouri cu grosimi de 12 mm, 19 mm sau de 25 mm.

IZOLARE ACUSTICĂ EFICIENTĂ

Obținerea unei izolații acustice eficiente depinde de natura sursei zgomotului și de nivelul acestuia. În cazul obținerii unui grad ridicat de izolare fonică, trebuie acordată o atenție specială ușilor și geamurilor. Pentru rezolvarea acestei probleme, firma noastră vă poate oferi consultanță printr-o persoană calificată în domeniu. Într-o clădire există o largă varietate de zgomote, printre care se încadrează și așa numitele zgomote structurale. Pe lângă acestea, pot să apară diferite alte zgomote (ex. muzica ascultată prea tare de către vecini) care pot fi amplificate de elementele structurale sau non-structurale ale unei construcții și care pot deranja utilizatorii unui anumit spațiu interior. De-asemenea, trebuie luat în considerare zgomotul aerian produs în mediul exterior clădirii (trafic rutier și aerian, lucrări publice etc.). Atenuarea acestor zgomote din intervalul de frecvențe 100 - 5000 Hz se poate realiza prin simpla montare a panourilor cu o grosime de 12 mm. Prin utilizarea acestor panouri în straturi succesive se poate obține o reducere a zgomotului de la 60 până la 80%. Pe lângă izolarea fonică, produsele noastre asigura și o acustică impresionantă încăperilor în care sunt montate.

Eficiența fonică se obține atunci când izolația este făcută în încăperea unde se produce zgomotul

Materialele fibroase cu densitate ridicată sunt recomandate pentru izolarea acustică, însă nu toate materialele care au această caracteristică asigură un grad satisfăcător de protecție împotriva zgomotului. În schimb, prin tehnologia de fabricație Halltex, panourile pot fi utilizate cu succes pentru asigurarea condițiilor de confort interior ținând cont de exigența ce ține de izolarea acustică.

IZOLAȚIA PLĂCILOR – MENȚINEREA CONDIȚIILOR DE CLIMAT INTERIOR

Cea mai simplă metodă de creare și menținere a unor condiții optime ale climatului interior, din punct de vedere termic și acustic, este reprezentată de utilizarea panourilor pentru izolarea planșeelor. Aceste panouri ce pot fi oferite cu trei materiale diferite ale suprafeței de finisaj sunt durabile și foarte ușor de utilizat. Produsele noastre au calități foarte bune privind izolarea acustică împotriva zgomotelor cu o frecvență între 100 și 5000 Hz. Astfel, o “planșă” largă de zgomote pot fi parțial blocate, iar acustica camerei va fi îmbunătățită simțitor. Produselor noastre au o valoare a indicelui de atenuare acustică de 22 dB pentru zgomotul aerian. Panourile se pot lipi direct pe plăcile realizate din beton sau din elemente ceramice. În cazul suprafețelor suport realizate din lemn sau gipscarton se recomandă utilizarea prinderilor mecanice.

IZOLAREA CLĂDIRILOR INDUSTRIALE, INSTITUȚIILOR PUBLICE ȘI A BIROURILOR

Izolarea acustică a acestor clădiri devine o cerință tot mai prezentă în sectorul construcțiilor. Activitatea desfășurată în clădirile de interes public sau în cele de birouri poate fi perturbată de toate tipurile de zgomote menționate până acum. De-asemenea, poluarea fonică datorată proceselor industriale desfășurate în construcțiile de profil pot crea un disconfort acustic important pentru utilizatorii clădirilor învecinate. Utilizarea panourilor Halltex reprezintă o soluție viabilă pentru rezolvarea acestor probleme.

PEREȚI MOBILI, PARAVANE

Panourile Halltex sunt ideale pentru realizarea pereților mobili sau a ecranelor acustice utilizate pentru compartimentarea diferitor spații care necesită o izolare fonică ridicată (ex. săli de conferință, săli de ședințe, spații inviduale în incinte “open space” etc.). Panourile se pot aplica direct pe profilele din aluminiu sau oțel sau se pot atașa pe elementele din lemn cu ajutorul prinderilor mecanice. Ținând cont de grosimea panourilor, 12 mm, utilizarea acestor produse nu mărește semnificativ greutatea elementelor constructive pe care sunt aplicate. În schimb, minimizează nivelul zgomotului din încăperile învecinate. Astfel, disconfortul acustic este limitat, iar confortul interior este îmbunătățit.

ACUSTICA ÎNCĂPERILOR ESTE ÎMBUNĂTĂȚITĂ

Prin utilizarea panourilor Halltex, probleme ce țin de acustica unei încăperi pot fi rezolvate foarte ușor. Structura panourilor fac ca ecoul să fie absorbit. Produsele finisate cu material textil pot fi utilizate cu succes pentru realizarea efectului de „surround”. Astfel, vă puteți bucura de experiențe audio deosebite acasă, la birou etc.

AVANTAJE ECONOMICE

Deoarece panourile Halltex pot fi lipite direct pe perete, nu este necesară o operație prealabilă de pregătire a suprafeței. Nu veți avea nevoie de lucrări ulterioare, suprafața decorativă fină și ușor de curățat a tapetului este obținută în același timp cu izolarea termică și fonică. Costurile lucrărilor de amenajare vor fi semnificativ micșorate, volumul de manoperă se reduce substanțial și puteți evita cele mai multe dintre minusurile lucrărilor de renovare (praf, murdărie, gălăgie, mirosuri neplăcute).

CONȘTIENTIZAREA PROBLEMELOR DE MEDIU

Panourile sunt realizate exclusiv din materiale naturale (deșeuri din lemn de pin și rășină proprie a lemnului), îndeplinind astfel cel mai înalt nivel de conștientizare ecologică. Utilizarea lor nu dăunează sănătății umane sau mediului, deoarece nu emit compuși organici volatili (COV). Pe baza testelor independente de laborator, produsele Halltex au obținut clasificarea maximă M1 privind materialele de construcții și de atmosferă interioară. Organizațiile care au studiat acest efect: ÉMI Construction Quality Control Innovation Nonprofit Ltd. (2008) și VTT (Centrul de Cercetare Tehnică din Finlanda) Expert Services Ltd. (2008).

EXECUȚIE FACILĂ

Nu este nevoie de niciun instrument sau expertiză specială pentru instalarea panourilor Halltex, astfel încât să puteți face acest lucru singur. Tăierea panourilor este simplă, cu un cutter ușor de manevrat. Pentru informații detaliate, consultați ghidul nostru de instalare (link) și videoclipurile noastre (link). Oricare ar fi alegerea dumneavoastră, dacă vă doriți angajarea de personal cu experiență, de încredere și cu adevărat exigent, vă vom fi alături încă de la consilierea la fața locului și până la finalizarea lucrării. Nu ezitați să ne contactați la telefon +40 232 217 822 sau e-mail info@halltex.ro. Suntem încântați să vă ajutăm în realizarea proiectelor dumneavoastră! Asigurăm servicii de montare doar pentru produsele distribuite de Halltex.

DESIGN INTERIOR

Dacă sunteți în proces de transformare și reproiectare a locuinței sau a spațiilor de firmă, partenerul nostru de design interior din Finlanda, Tiina Arminen, vă oferă idei de creație potrivite pentru dumneavoastră. Tiina vă poate ajuta cu diferitele soluții de design interior, cu sfaturi de specialitate și design vizual. Verificați câteva dintre proiectele noastre comune! Link: www.tiinaarmineninteriors.com

ASISTENȚĂ SPECIALIZATĂ

Experiență noastră îndelungată privind izolarea acustică ne-a dovedit că această problemă trebuie analizată și rezolvată cu mare atenție. Pentru a vă oferi cele mai bune soluții, am dezvoltat diferite parteneriate strategice cu profesioniști din domeniu ce implică asigurarea unui confort acustic interior optim. În cazul în care vă confruntați cu probleme ce țin izolarea acustică a unei clădiri, vă rugăm să ne contactați.