Fiind un produs nou pe piața materialelor de construcție din țară, am primit numeroase întrebări referitoare la proprietățile panourilor izolatoare, dar și despre detalii legate de preț, modul în care se comandă sau se livrează produsele noastre. 

Pentru a veni în sprijinul tuturor celor interesați, reprezentanții Halltex România răspund în acest articol la întrebările primite până acum. 

1. Ce v-a determinat să alegeți să deveniți reprezentantul companiei Halltex în România? Sunt receptivi clienții la noile apariții din domeniul materialelor de construcție sau preferă produse clasice?

Mizând pe inovația adusă pe piața românească, am decis în anul 2018 să devenim distribuitori la nivel național al companiei Halltex Oy Finlanda, cu o experiență de peste 70 de ani în oferirea soluțiilor de izolare termică și fonică de interior.

Activând în domeniul construcțiilor civile de 20 de ani și confruntându-ne personal cu lipsa acută a forței de muncă calificată în domeniu, am găsit în produsele Halltex o soluție tehnico-economică ideală cu timpi și costuri reduse față de soluțiile clasice.

După 2 ani de promovare a acestor soluții, putem afirma că românii sunt, în marea

lor majoritate, rezervați când vine vorba de noile tehnologii în domeniul construcțiilor. Credem că acest lucru se schimbă în timp, prin campanii de informare (ca aceasta), demonstrații, prezentări, dar cel mai important, prin exemplul clienților Halltex mulțumiți de rezultatele obținute în casele, apartamentele, birourile, hotelurile lor.

 

2. Ce avantaje au panourile Halltex? Care este noutatea pe care o aduc pe piață?

  • Principalele avantaje ale acestui sistem inovator sunt: 
  • Capacitatea ridicată de izolare termică, cu o conductivitate de 0,049W/m 2 K la o grosime de 12 mm
  • Izolarea fonică medie de 22 db la o grosime de 12mm
  • Posibilitățile de amenajare, panourile fiind disponibile într-o varietate de finisaje, culori și texturi (natur, tapet, vinil sau textil)
  • Zugrăvirile nelimitate, fără a afecta proprietățile panourilor
  • Montajul simplu, rapid și curat, care poate fi realizat chiar de către beneficiari, pe baza instrucțiunilor prezente în pachet

3. Panoul Halltex poate fi utilizat doar pentru izolarea pereților interiori sau și pentru cei exteriori?
Panourile Halltex sunt folosite exclusiv pentru izolarea pereților interiori, caracteristicile lor tehnice oferind nu doar soluția menținerii unei temperaturi confortabile în locuință, ci și pentru izolarea de zgomotul din spațiile vecine sau de cele din exterior.

4. Unde sunt produse aceste panouri?
Produsele Halltex sunt fabricate doar în Finlanda, încă din anul 1946, acestea fiind agrementate CE și M1 (clasificarea maximă) din punct de vedere al emisiilor materialelor de construcții în spațiile interioare.

5. Cum se face comanda și în cât timp sunt livrate produsele?
Primul pas este agrearea cu clientul asupra suprafețelor și asupra produselor pe care și le dorește acesta. Dacă produsele există în depozitul nostru din Iași, acestea vor ajunge la client în 2-3 zile, prin transport paletizat. În cazul în care acestea nu sunt disponibile în Iași, se pot livra direct la client în decurs de 7-14 zile de la comandă.
Panourile se pot comanda prin e-mail info@halltex.ro sau la unul dintre numerele noastre de telefon 0232 217 822 / 0770 668 407.

 

6. Care este diferența de preț față de soluțiile clasice de finisare și izolare a locuințelor?
Luând în calcul costul materialelor, costul mediu al manoperei și de productivitate a  montajului, valoarea renovării unui metru pătrat de perete sau tavan este generată de soluția Halltex (aproximativ 77 lei fără TVA/mp), comparativ cu soluția utilizării gips-cartonului și cea de tencuire/gletuire/zugravire. Dar pentru a înțelege mai bine cum am ajuns la această concluzie, vă invităm să consultați articolul nostru, în care am
realizat o comparație documentată, în acest sens.

Panouri Halltex

 

 

7. În ce tipuri de spații se pot folosi panourile Halltex?
Produsele Halltex pot fi folosite doar în spațiile interioare, indiferent de natura acestora, atât timp cât acestea sunt lipsite de umezeală, mucegai și pot fi cât mai bine aerisite.

8. Cum se face montajul sistemului Halltex?
Montajul este foarte simplu și poate fi realizat chiar de către clienți, cu câteva instrumente simple, la îndemâna oricui: cutter, creion, ruletă, dreptar metalic, adeziv siliconic cu pistol, capsator sau bormașină. Toate informațiile legate de montaj sunt disponibile la livrarea produselor, dar le puteți găsi și pe site-ul nostru (trimitere către site, la partea cu montajul, inclusiv cele video.

9. Panourile pot fi tăiate în funcție de înălțimea sau lățimea peretelui? În zonele în care sunt amplasate prize și întrerupătoare, se pot decupa?
Încă de la început, recomandăm ca, pentru fiecare element care va fi acoperit cu panouri Halltex, să se stabilească în prealabil dimensiunile exacte la care trebuie tăiate acestea. Etapa este necesară pentru evitarea diferitelor probleme tehnice și estetice care pot apărea din cauza disproporției panourilor. Astfel, nu se vor întâmpina probleme în timpul instalării. În zonele cu obiecte electrice, panourile se vor decupa în dreptul acestora, și vor fi aplicate pe perete, încadrând perfect prizele și întrerupătoarele existente. Bineînțeles, ținând cont tot de sfatul de mai sus - măsurători exacte, înainte de a efectua tăierea panoului. 

10. În cazul în care clienții nu doresc să-și realizeze singuri montajul panourilor, există persoane autorizate care ar putea face asta?  
Desigur, montajul poate fi realizat chiar de către echipa noastră de montatori autorizați, cu programare prealabilă a lucrării. 

11. La achiziționarea panourilor, clienții beneficiază de o garanție pentru acestea?
Desigur, produsele Halltex au o garanție legală de 24 de luni de la comercializare. Durata medie de viață a produselor este de peste 20 de ani.

12. Ce le recomandați tinerilor care urmează să-și amenajeze o locuință? Cum ar trebui să-și aleagă materialele pe care le folosesc?
Credem că recomandările pe care le vom oferi sunt adresate tuturor persoanelor care construiesc sau amenajează un spațiu, cu atât mai mult cu cât este unul locativ, privit ca o investiție pe termen lung pentru aceștia și pentru familiile lor.
Piețele imobiliară și cea a materialelor de construcții din România sunt în creștere, astfel încât clienții au posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de produse, în funcție de bugetul disponibil, calitatea, proprietățile sau performanțele produselor, designul lor, etc.
În condițiile actuale, dificile în găsirea forței de muncă calificate, a costurilor de întreținere în creștere, suntem de părere că alegerea soluțiilor tehnice inovative au rolul de a anticipa costurile ce vor trebui angajate în viitor.
Un exemplu foarte des intalnit în discuțiile cu clienții Halltex este acela al apartamentelor și al caselor achiziționate fără o analiză tehnică anterioară atentă. De cele mai multe ori suntem contactați de viitori clienți care sunt în căutare de soluții pentru a beneficia de izolare termică și mai ales fonică față de vecinii lor, din cauza folosirii de către constructori a unor materiale ieftine, care nu răspund cerințelor actuale de confort post-instalare.
Produsele Halltex sunt recomandate atât în faza de construcție, cât și în faza de reamenajare a spațiilor interioare iar montajul ușor și rapid, fără a produce mizerie, îi încântă  de cele mai multe ori.

Ca o concluzie, recomandăm tuturor cititorilor noștri, indiferent că vor deveni sau nu clienții noștri, să ceară părerea unui specialist în domeniu, mai ales dacă e vorba de o investiție pe termen mediu sau lung.